Santa Pod 21-5 t/m 27-5 2014

Eindelijk was het weer zo ver…

Het race seizoen was weer begonnen!

21 mei gingen we de boot op bij Hoek van Holland onderweg naar Santa Pod Raceway.

Alles opgebouwd begon het al snel weer te regenen, (helaas) dat sloeg om in grote hagelstenen…. 😮

Zaterdag de 24e begon droog en was het tijd om de 1e run te gaan doen.

Om 8:45 kwamen de meiden van de pits langs de tent om te vertellen dat we om 9:00 zouden beginnen… Yes!! Daar gaan we dan!!

Hans ging zn pak aan doen en de auto werd gedroogd van een hele nacht regen…

Rond 8:50/8:55 startte Hans de pickup maar al snel kwamen er 2 officials aangesneld dat ie hem onmiddellijk moest uitgooien….. Wat is hier aan de hand????

Er bleek dus een nieuwe regel te zijn, niet eerder starten dan 9:00 en niet na 21:00….

Stond in het nieuwe regelement werd ons duidelijk gemaakt. Ow shit!!!

De 1e official had wel begrip voor onze kant en wenste ons succes met het verdere raceweekend, echter de 2e bleek zich nog flink te willen bewijzen en is gelijk richting de toren gerend waar de grote baas van de raceway zit…

Wij niet beter wetend dan we gaan er een top weekend van maken maakte ons klaar voor de 1e run en reden naar de pits.

Daar aangekomen werd ons zonnetje toch een onweerswolk 🙁 Wij mochten tot nadere informatie niet starten…. NEEEEHHHH dat zal toch niet???

We werden terug naar onze tenten gestuurd en zouden later bericht krijgen over hoe nu verder 🙁

Later die dag kwamen de dame en heer van de toren bij ons langs met het verlossende woord… Helaas niet positief!!

Wij zouden dat weekend geen run mogen rijden, het was over en uit, we hadden een zware overtreding gemaakt door onze auto voor 9:00 te starten….

We mochten blij zijn dat we uit Nederland kwamen anders hadden we zonder pardon onze spullen mogen pakken en het terrein mogen verlaten….

Dat was t weekend… Wat we later te horen kregen heeft ons wel een beetje geholpen… De avond er voor om 22:00 en 22:30 bleken er nog 2 te hebben gestart van de grotere klasses…

Wij wilde er toch wel even voor gaan om hier het fijne van te weten… Hans is op zijn beurt ook naar voren gegaan om even verhaal te halen… Waarom worden wij gedisqualificeerd tewijl de andere er met een waarschuwing vanaf zijn gekomen…. Daar was niet echt een antwoord op maar zou uitgezocht worden… Wie weet gaf dat nog een sprankje hoop om toch nog richting de baan te mogen… De dag ging voorbij maar helaas kwam er geen ander nieuws… De maatregel was genomen, het statement was gemaakt en kon niet meer worden terug gedraaid…

Helaas, maar toch was het niet eerlijk… ze hebben gelijk wij hoorden niet te starten voor 9:00 en hadden de regels opnieuw moeten lezen maar dan wel 1 lijn trekken en niet de publiekstrekker wel laten rijden… Daar waren we het niet mee eens!

Uit eindelijk dan toch een klein zonnestraaltje voor alle narigheid: aangezien we wel een punt hadden en er erg rigulreus was opgetreden voor een 5 minuten foutje (die niet bewust was) kregen we toch een beetje compensatie: Het volgende evenement dat we zouden komen mochten we het inschrijfgeld van deze voor gebruiken (het werd zogezegd doorgeschoven)

Nou ja het was geen racen dit weekend, maar dit verzachtte een heel klein beetje de wond, in september zijn we terug en zullen we ze eens laten zien wat ze gemist hebben!!!!

 

Tot dan op Santa Pod!!!